Azonnali kézzel fogható több milliós haszon!

Azonnali kézzel fogható több milliós haszon!

Gabona mintavételezés – tisztaság vizsgálat, osztályozás – gabona elemzés

Ugye Önnek is ismerős mérlegháza előtt a szállító járművek sora, a türelmetlen sofőrök, a kapkodó munkatársak és a megfeszített munkatempó aratáskor? Mostantól egyetlen beruházással véget vethet ennek, sőt, ennél többet is kap: időt, pénz és energiát takaríthat meg úgy, hogy közben biztos lehet, hogy az eredményei megkérdőjelezhetetlenek.

20180418_084117.jpgLegyen szó gabonakereskedelemről, felvásárlásról, tárolásról, feldolgozásról, bizony a legfontosabb tényezők a gabona nedvességtartalma, minősége mind a tárolásnál, mind a felhasználásnál. Aki ezeket nem ellenőrzi megfelelően, később hatalmas extra költségekkel szembesülhet.

Pfeuffer Rakoraf CEE gabona mintavevő robotkar

Ahhoz, hogy a lehető legpontosabb gabona elemzést elvégezhessük, a mintavételnek van a legfontosabb szerepe, a mintavételt pedig minden időjárási körülmények között el kell végezniük munkatársainknak, ami a türelmetlen szállítók között igen stresszes munkafolyamat lehet a számunkra, így ez a precizitás, homogenitás rovására mehet. Automata mintavevő használatával alkalmazottjait tehermentesítheti, sőt a humán munka okozta hiba is elkerülhető, minimálisra csökkenthető.


Milyen anyagi előnyöket hoz a gabona mintavevő?


  • 1 fő mintázó ember fizetése és járulékai feleslegessé válik. CEE.jpg
  • Aki rossz minőségű gabonát vesz, akár több millió forintos kárral is számolhat, ha nem végez mintázást a vásárlás előtt.
  • Az összekevert jó és rossz minőségű gabona számos problémát okozhat a gazdálkodók számára, beleértve az árbevétel csökkenését, tárolási problémákat, élelmiszerbiztonsági aggályokat, piaci versenyhátrányt, felügyeleti szankciókat, termelékenység csökkenését, vagyis a közeli és hosszú távú piaci károkat.
  • A mintavételezés napszaktól, időjárástól függetlenül zavartalanul történik.
  • A Pfeuffer Rakoraf mintavevői szabadalmaztatott eljárással készülnek, melyek garantáltan kiküszöbölik a por és pelyva szennyeződés „felporszívózását”, a mintavevő cső keresztmetszeti mintát vesz az adott helyen, nem szívja oda a környező szennyeződést.

Pfeuffer SLN mintatisztító és osztályozó rostagép

 

  • SLN.jpgPort, pelyvát vesz vagy gabonát?
  • Gyakran előfordul, hogy a vágóasztal vagy a kombájn rosszul van beállítva, vagy régi elhasználódott. Ön kifizeti 1 – 1,5 %-nyi port, földet, pelyvát, apró tört szemeket is?10.000 tonna gabonánál, pl. 75.000Ft-os búzánál ez akár 7,5 – 11,25mill Ft felesleges kiadás is lehet.
  • Tört szemek problémája:Mindamellett, hogy a tört szemek hozzájárulhatnak a gabonaminőség romlásához, mivel azok gyakran nem felelnek meg a kívánt minőségi előírásoknak, és csökkenthetik a termény összesített minőségét még azzal is számolnunk kell, hogy a tört szemek általában hajlamosak a penész és más kártevők kialakulására, ami tárolási problémákat és veszteségeket eredményezhet.
  • A kézi gabonarosta nem csak elavult és megterhelő munkatársainak, de a kézi gabonarosta használata hosszadalmas, és a nem kellő odafigyeléssel végzett rostálás pontatlanságot, ezzel pedig önnek veszteséget eredményez.

 

Pfeuffer Granoyser HL gabona beltartalmi elemző 

  • Granolyser_HL_11800007_01.jpgNedvességmérés, de milyen pontossággal?
    Pfeuffer gabona elemzőnél, az elfogadható pontosság nedvesség mérésnél 0,2 – 0,3%. Ez már laboratóriumi pontosság, amivel korrekt elszámolás valósítható meg. Milyen kár éri, ha nem pontosan számol el a nedvességgel? 14-es búza vagy 15,5-ös? Nem mindegy se tárolás, se szárítás szempontjából, hogy milyen további költségeket fog ez okozni.

  • Bonifikáció nélküli terménykereskedelem?
    Fehérje, sikér, olajtartalom, hektolitersúly, szedimentáció stb. – ezekre terménytől függően mind szükség van! Honnan tudja, hogy mennyit kell kapnia a napraforgóért, repcéért, ha nem tudja a pontos olaj tartalmat?A Pfeuffer Granolyser HL gabona elemző a napraforgó olajtartalmát a piacon egyedülálló módon, hántolatlanul is méri!
  • A legfontosabb információ, amit tudnunk kell a betárolandó gabonáról, az a nedvességtartalom, hiszen itt dől el, hogy kell-e szárítani, vagy egyből tárolhatjuk-e. A nedves gabona betárolás előtt szárítást igényel, aminek hatalmasak a költségei, a nedvesen gabona betárolást követően hamar veszít minőségéből, a gabona utólagos szellőztetése, forgatása hagyományos eszközökkel munka- és költségigényes.
  • Egy megbízható beltartalom elemző minden mezőgazdasági szereplő számára elengedhetetlen, hiszen a nedvességtartalom mellett olyan információkat tudunk meg segítségével terményünkről, mint a nedvességtartalom, hektoliter-súly, a fehérje, sikér, szedimentáció, olajtartalom, így a tárolás mellett fontos információkat kaphatunk a gabona értékéről is, hiszen mindannyian ki vagyunk téve a piac igényeinek. A Granolyser HL által mérhető termények köre lefedi a Magyarországon termesztett legnépszerűbb gabonafélék körét (búza, rozs, árpa, tritikálé, kukorica, repce, napraforgó, zab, durumbúza, cirok, borsó, tönköly, szójabab).

 

Gondolkozzon rendszerben!


Olyan eszközöket válasszon, melyeket rendszerbe lehet kötni és tovább fejleszthetőek. Gondoljon bele egy olyan automata rendszerbe, ahol egy gabona elemzőt egy rostagépet össze lehet összekötni, bővíteni, automatizálni. Mennyi időt, pénzt és energiát spórolhat vele, ha a mintavételtől az elemzésig minden egyetlen folyamattá áll össze?

Legyen szó gabona mintavevőről, minta osztóról, gabona tisztaságvizsgálóról, gabona rostagépről vagy gabona elemzőről, minden terméket egy helyről, egy gyártótól szerezzen be, hiszen fontos a kompatibilitás és összehangoltság.

A Pfeuffer cég termékeit folyamatosan fejleszti, hogy ügyfeleinek mindig legmodernebb, legmegbízhatóbb termékeket, rendszereket tudja biztosítani. A folyamatos, rendszeres fejlesztések lehetővé teszik, hogy ne kelljen egyszerre nagy összegeket befektetnie, teljes rendszert tud kiépíteni úgy, hogy fokozatosan akár egyesével veszi meg a részeit képező eszközöket. Mindezt magyarországi szakértőkkel, és magyarországi szervízháttérrel!

 

Ezt kínálja az Agrogazda Mérőműszerek Kft. immár 20 éve!

 

Gondolkozzon teljes automatizálásban!

Rakoraf-2_17150005_01.jpg

Képkivágás1.jpg
 

Automata gabona labor.jpg

 

Automata gabona minőségvizsgáló rendszer

A Pfeuffer cég az Agritechnica világkiállításon mutatta be az automatizált rendszerét, mellyel a mintaosztó, mintatisztító/ gabonarosta, gabona elemző, gabona minőségvizsgáló részegységek összeilleszthetőek, és teljesen automatizálhatók a folyamatok. Az eddig is méltán népszerű termékeit a Rakoraf automata mintavevő robotkart, a Vario mintaosztót, az SLN3 automata rostagépet és a Granolyser HL NIR beltartalom elemzőt olyan automatán működő sorrá alakította, amely lehetővé teszi a leggyorsabb és legpontosabb mintavételt és elemzést minden mérlegház számára!

A gabona mintavétel, tisztítás és elemzés egy teljesen automata folyamat ezzel a rendszerrel: a készülékek egy csőrendszerrel vannak összekötve, a termény a mintázásától teljesen emberi beavatkozás nélkül halad át a mintaosztón a rostagépig, onnan a NIR analizátorig és végül a gabonát vagy visszajuttatja a rakományba, vagy egy tárolóba üríti.


Ember nélküli teljesen automatizált gabona mintavevő


A Pfeuffer Rakoraf 2 gabona mintavevő robotkar hamarosan elérhető egy kamerákkal és szenzorokkal felszerelt változatban is. Ez a mintavevő egy start gomb megnyomása után teljesen automatán mintázza meg a beérkező szállító járművet: a jármű vezetőjét jelzőlámpa navigálja a megfelelő helyre, majd a sofőr beolvassa az azonosítóját és a Rakoraf2 gabona mintavevő lepásztázza, feltérképezi a rakományt és a járművet, felismerve a ponyvát, rácsokat, idegen tárgyakat, majd véletlenszerűen homogén mintát vesz a teljes szállítmányból.

A sínes automata mintavevő robotkarral lehetséges a gyors és egyszerű mintavétel 18,8mx8,8m, azaz ~150m² hasznos területről. Ezt követően a mintavevő egy zárt csőrendszeren keresztül automatikusan továbbítja a gabonát az elemzés helyszínére. Így a termény néhány perc alatt a szállító járműről a laboratóriumban van.

A termék már előrendelhető!

 

A Pfeuffer termékei nem csak eszközök, hanem a precíziós gazdálkodás filozófiájának hordozói is. Használatukkal minimálisra csökkenthetik a költségeiket, a kockázatokat és tehermentesíthetik munkatársaikat.

Azok a gazdák, akik most kapcsolódnak be ebbe a forradalomba, előre láthatnak, versenyképesebbé válhatnak, és biztosíthatják gazdaságuk hosszú távú sikereit. Ne hagyja ki azt a világot, ahol az adatok, a minőség és a precizitás uralkodik – nyissa ki az ajtót a modern mezőgazdaság felé! A precíziós gazdálkodás a minőségi termények előállítására és a kockázatok csökkentésére összpontosít.

 

 

Szlávik Eszter
termékszakértő
tomalik.peter@agrogazda.hu
+ 36 70/322-6145
                                                                                             

Agrogazda.hu Mérőműszerek Kft.
Székesfehérvár, Zsombolyai u. 36.
                                                                         Központ: +36 22/322-650, +36 70 618-6225
Web: www.agrogazda.hu; E-mail: info@agrogazda.hu

                                       

 

 

Ha tetszett a hír oszd meg ismerőseiddel!

Agrogazda.hu mérőműszerek Kft.

Pályázat